Voorbeelden van werken in zink.

uit 2001 tot 2020 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Mens en Gedachten

2020

In dit object bevinden zich laatjes met ‘voedingsbodems’ voor gedachten. In elk laatje kunnen specifieke gedachten ‘groeien’. Zink, hout, vilt en in de laatjes diverse materialen.

Gedachtenpand

2019

Diepe gedachten verborgen in lood - materialen: zink, koper, perspex, lood

Poppypagode

2019

Een ode aan de papaver. Zink, perspex, papaverzaaddozen.

Blik in mijn tuintje

2018

Een klein sardineblikje in een tuin in een groot (militair) sardineblik, zink en diverse bewerkte natuurvondsten

Boomhutje

2016

Een zinken hutje met een klein boompje erin; slechts bereikbaar met een fragiel trapje.

Toekomst en traditie

2015

Tijdens een bezoek aan Chinese steden werd ik getroffen door de zeer moderne gebouwen (toekomst) en tegelijkertijd de goed bewaarde tradities. Deze 'toekomst en traditie' heb ik in dit object uitgebeeld.  

Toekomst en traditie (detail)

2015

In het bovenste deel van het object, van zink en perspex, bevinden zich Chinese attributen. De beëindiging is van koper.

Zink om oud as

2015

In opdracht van het bureau Actief Bodembeheer de Kempen maakte ik dit object van zink en perspex. In het bovenste deel bevindt zich een klomp zinkas.                                     Het object staat in de raadzaal van het gemeentehuis Cranendonck in Budel.  

Harlekino

2011

Een toren van zink als een harlekijnachtig mannetje: Harlekino

Boekhuizen

2009

 Eigengemaakte boeken, een aantal met pagina's van bijna 100 jaar oude kranten, mag je 'koesteren'. Ze kregen een plaats in deze 2 boekhuizen gemaakt van hout en met verf bewerkt zink. Zie ook het detail.

Boekhuizen (detail)

2009

Detail van de Boekhuizen. Eigengemaakte boeken, een aantal met pagina’s van bijna 100 jaar oude kranten, mag je “koesteren”.  Ze kregen een plaats in deze twee boekhuizen gemaakt van hout en met verf bewerkt zink. 

In laatjes verborgen

2003

In laatjes verborgen is opgebouwd uit hout en bekleed met 'verouderd' zink, de laatjes bevatten relikwie├źn. Op mijn andere website staan nog details van de laatjes.

Wachter

2001

Wachter is opgebouwd uit hout en bekleed met 'verouderd' zink en afgewerkt met lood. De doorzichtige delen zijn van perspex. De inspiratie voor deze wachter vond ik bij de tempelwachters in Thailand.